JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas


Toomas Kivilo
09.11.1941 – 24.05.2008

Laupäeval tabas Eesti vibusporti valus kaotus, kui meie hulgast lahkus igaviku teele tulihingeline ala eestvedaja tipptreener Toomas Kivilo. Üle 40 aasta jõudis ta vibuspordi juures olla laskuri, treeneri, kohtuniku, ametniku ja toetajana. Tema käe all on õpetust ja juhendust saanud paljud vibuspordihuvilised, kellest paarisada on sirgunud arvestatavateks sportlasteks.

Nõo kooli ja Võru Tööstustehnikumi lõpetamise järel suunati Toomas Kivilo tööle Tartusse. Seal tutvustas talle vibulaskmist ja sai tema õpetajaks Taido Meumers, kes Eestis esimese mehena üleliiduliselt sel alal tippu jõudis.

Kui Kivilode pere kolis elama Järvakanti, said Toomaselt vibuslaskmise pisiku ka töökaaslased ning juba 1968. aastal loodi alasektsioon. Treeneritööd tegi Toomas Kivilo alati ühiskondliku tööna oma põhitöö kõrvalt Järvakandi Tehastes. Ta oli vabariikliku kategooria kohtunik.

1974.a. täitis Toomas Kivilo vibulaskurina meistersportlase normatiivi ning oli Eestis üle paarikümne aasta arvestatav laskur. Kogu pere jagas tema kirge ning abikaasa, tütar ja poeg on vibulaskmises meistersportlased.

Treeneritöö oli Toomas Kivilo kirg ja südameasi, eriti töö noortega. Oma sooja ja teistest hooliva käitumise, optimismi, täpsuse ning pideva enesetäiendamisega oli ta neile eeskujuks. Treeningrühmaga liitumise eeltingimuseks seadis ta eduka õppimise ning sportlaslikult eeskujuliku käitumise. Aastate jooksul pöördusid tema kui tunnustatud treeneri poole nõu ja abi saama teiste klubide laskurid ning treenerid.

Toomas Kivilo õpilased on toonud esikohti ja medaleid rahvusvahelistelt, üleliidulistelt ja vabariiklikelt võistlustelt, nendele kuulub enamus Eesti rekorditest. Põhitöö kõrvalt suutis ta edukaima õpilase, oma poja Raul Kivilo, viia Barcelona ja Atlanta olümpiamängudele.

1978. aastal omistati Toomas Kivilole Eesti NSV teenelise treeneri aunimetus. 1981. aastast oli ta Spordiseltsi Kalev auliige. Ta oli Eesti Olümpiakomitee esindajate kogu liige. Toomas Kivilo oli Eesti Spordiseltsi Kalev liikmeskonda kuuluva Järvakandi Vibuklubi "Ilves" asutajaliige ja hing.

Pärast 2004.a. rasket südameoperatsiooni oli tema soov naasta vibuplatsile, jätkata tööd treeninggruppi kuulunud väga andekate noortega. See sisemine tuli põles nii eredalt ja andis jõudu, et kõige pooleli jätmine tundus mõeldamatu. Tal oli ju veel nii paljut edasi anda, õpetada. Õpilaste jätkuvad edusammud tegid rõõmu kõigile. 2005. aastal sai Toomas Kivilost Rapla maakonna tippauhinna "Rapla Redel" laureaat, millega tunnustati tema pikaajalist tegevust vibuspordi propageerijana ja noorte kasvatajana nende sportlike eluviiside kujundamisel.

Toomas Kivilo moto oli, et kes teeb, see jõuab. Veel laupäeval Järvakandis toimunud Eesti Karikavõistlustel oli ta vibuplatsil nagu ikka. Aga õhtul süda enam ei jaksanud.

Toomas, meie nooled jäävad lendama!

 

Hüvastijätt Toomas Kiviloga toimub laupäeval,
31. mail kell 10 Järvakandi vibustaadionil,
ärasaatmine Rapla kalmistul.

 

Järvakandi Vibuklubi "Ilves"
Eesti Vibuspordi Keskus
Eesti Vibuliit
Järvakandi Vallavolikogu ja –valitsus
Eesti Spordiselts Kalev
Rapla Maakonna Spordiliit
Rapla Maavalitsus
Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium
Eesti Olümpiakomitee

 


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster