JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Ilves võimutses Eesti meistrivõistlustel   (Nädaline)




Möödunud nädalavahetusel peeti Pärnus Tammiste vibustaadionil Eesti meistrivõistlused vibulaskmises. Oma võimu näitas Järvakandi vibuklubi Ilves, mille liikmed võitsid seitsmest jagamisel olnud kuldmedalist tervelt kuus.

Laupäeval lasti kõigepealt kvalifikatsioonivõistlusena harjutuse FITA-1 pikad distantsid (naised 70 ja 60 m ning mehed 90 ja 70 m). Seejärel toimunud võistkonnavõistluse olümpiavibu klassis naiskondade vahel võitis Ilvese I naiskond sama klubi II naiskonna ees. Võidukasse võistkonda kuulusid Anneli Preimann, Siret Luik ja Eve Kivilo. Kolmandaks tuli Tartu vibuklubi naiskond.

Meeste samas klassis võitis Ilvese I meeskond (Taavi Ennemuist, Siim Aaver ja Priit Viher) Sagittariuse I meeskonna ees. Kolmanda koha saavutas Vana-Võidu II meeskond. Meeste plokkvibu klassis võidutses Vana-Võidu meeskond (Jaan Kookla, Harri Köhler ja Romet Köhler) Ilvese ja Järvamaa Amburite klubi ees.

Pühapäeval jätkus võistlus kvalifikatsioonivõistluse lühikeste distantsidega (nii naistel kui ka meestel 50 ja 30 m), misjärel selgitati duell-laskmisega individuaalsed meistrid. Naiste olümpiavibu klassis tõestas oma esinumbri staatust taas Anneli Preimann, võites kõigepealt tugeva "lõpuspurdiga" nii kvalifikatsiooni kui seejärel ka duell-laskmise. Finaalis alistas Preimann kindlalt Kristel Kuusiku Vana-Võidu vibuklubist. Kolmandaks tuli Piret Luik Ilvesest.

Meeste samas võistlusklassis tegi suure tõusu Taavi Ennemuist, võites kvalifikatsiooni 9. kohalt startides kogu võistluse. Teiseks tuli talle finaalis kaotanud Paulo Santos Tallinna Kalevist. Pronksimatši võitis Andrei Gerassimov Sagittariusest.

Naiste plokkvibu klassis võitis selle klassi liider ilveslane Maarika Jäätma kalevlase Saskia Kaldamäe ees. Kolmandaks tuli Maire Meyer Pärnu Meelisest. Meeste samas klassis võttis esinumber samuti oma – Evert Ressar Ilvesest võitis finaalis Jaan Kooklat Vana-Võidu vibuklubist ning tuli Eesti meistriks. Pronksimatši võitis Harri Köhler Vana-Võidust.

Kokkuvõttes jõudsid medalile osalenud kaheksast klubist tervelt seitsme liikmed. Edukaim klubi meistrivõistlustel oli Järvakandi Ilves, võites 21st jagatud medalist 9, neist 6 kuldset. Järgnesid Vana-Võidu vibuklubi 5 ja Tallinna Kalev ning Sagittarius 2 medaliga. MMi normi täitjaid meistrivõistlustelt kahjuks ei lisandunud. Hetkeseisuga kuuluvad Eesti esindusse maailmameistrivõistlustel Anneli Preimann, Maarika Jäätma ja Evert Ressar. MM peetakse 1.-6. septembrini Koreas Ulsanis.

Järgmised võistlused Eestis on sel nädalavahetusel, kui Pärnus Tammiste vibustaadionil peetakse 5 riigi sõpruskohtumist ning Pärnu maakonna meistrivõistlusi. Kahe nädala pärast on aga Järvakandis 40. korda rahvusvaheline võistlus Järvakandi Open, mis käesoleval aastal on ühtlasi I Toomas Kivilo memoriaalvõistlus.




Aivo Agu


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster