JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vibulaskurite treeninglaager Kairos   (Nädaline)



Sel ajal, kui Eestis alles lumi maad kattis, peeti ookeani taga Dominikaani Vabariigis juba vibulaskurite selle aasta esimene rahvusvaheline tiitlivõistlus. Esimesel maailmakarikaetapil lasti pikki distantse (30-90 meetrit). Eesti laskurid seal ei osalenud, kuna enne võistlust oli Eestis võimalus treenida vaid sisetiirus 18 meetri distantsil.

Samas otsustas treener Raul Kivilo, et olümpiakandidaatidele vajaliku ettevalmistuse tagamiseks on vajalik lõunalaager. Ilmajaamad lubasid tavapärasest pikemat ja külmemat kevadet ning nii otsustasid laagriga oma rahakoti najal ühineda veel mitmed Järvakandi laskurid. 17.-31. märtsini osales 9 Raplamaa vibusportlast treeninglaagris Kairos, FITA Lähis-Ida treeningkeskuses (FITA Middle-East Archery Center).

"Eestis saab vibu välistingimustes lasta 5-6 kuud aastas. Samas meie konkurendid lasevad väljas pikki distantse aasta läbi. Samuti pole Eestis võimalik sisetingimustes pikki distantse lasta või kui ongi, siis tuleb see kallim kui lõunalaager. Et püsida konkurentsis, peame oma välishooaega lõunalaagritega pikendama," selgitas vibuklubi Ilves juht ja Eesti koondise peatreener Raul Kivilo.

Laager toimus Kairos, sest seal asub ametlik FITA treeningkeskus, kus on kõik laagri korraldamiseks vajalik olemas: hea kliima, parimad treeningtingimused, sobiv hind. Keskuses töötab hr Mun Baek Woon, kes on FITA palgatud treener Koreast. Tema nõu ja abi on kohalviibimise tasu sees. Samalaadseid keskusi on ka Euroopas, kuid hinnad on tunduvalt kõrgemad. Lisaks vibustaadionile oli võimalus kasutada ujulat, jõusaali, jalgrattaid, võimlat ja jooksuradu.

Laagris osalesid kolm olümpiamängude kandidaati (Siim Aaver, Anneli Preimann, Siret Luik), keda toetasid Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Vibuliit. Lisaks osalesid omafinantseeringul Priit Viher, Taavi Ennemuist, Karl Kivilo, Bessi Kasak, Piret Luik ja treener Raul Kivilo. Kokku 9 inimest. "Lihtne selle raha leidmine ei olnud, kuid kogemused näitavad, et see tasub end ära," kinnitas Ennemuist. Samal ajal treenisid sealses FITA keskuses Egiptuse koondis ning laskurid Liibüast ja Saksamaalt.

Treeningutel keskenduti peamiselt tehnika kohendamisele pikkade distantside jaoks. Parandati ja reguleeriti varustust.

"Korraldasime kaks kontrollvõistlust. Tulemustega võib rahule jääda. Ei taha küll ennustamisega tegelda, aga sellel aastal purustatakse nii mõnigi Eesti rekord," kommenteeris treener Kivilo. "Laager oli ajastatud ideaalselt. Koju jõudes saime ka kodus juba pikki distantse lasta. Loodame, et samasugused ilmad jätkuvad." Vibuklubi Ilves laskurite selle aasta esimene treening vibustaadionil oli 5. aprillil.

Tulevikuplaanide kohta paljastab Kivilo: "2009. aastal keskendume rohkem kodustele ja lähinaabrite võistlustele. "Olümpiakandidaatidel on plaanis osaleda MMil Koreas, Ulsanis ja kahel maailmakarikaetapil. Üliõpilased osalevad suveuniversiaadil Belgradis. Ootame suure põnevusega suvehooaja saabumist.

Välishooaja avanud maailmakarikaetapil katsetati esmakordselt uudset segavõistkondade võistlusformaati. Võistkonna moodustasid ühe riigi sama vibuklassi (kas sportvibu või plokkvibu) parim nais- ja parim meeslaskur. Sportvibude klassis jäid peale kogenud laskurid Itaaliast, samas plokkvibude seas viis võidule nooruse julgus ja uljus Taanist. Kõik on võimalik.




Järvakandi vibuklubi Ilves


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster