JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Siim Aaver ründas Eesti rekordit   (Nädaline)



5. juulil toimusid Pärnus Eesti noorte meistrivõistlused vibulaskmises. Ka Järvakandi vibuklubi Ilves oli esindatud - 16 noorlaskurit Valtust, Türilt ja Järvakandist. Lisaks kasutasid head ilma ja vaba nädalavahetust meie klubi kuus täiskasvanud laskurit, kes soovisid võistelda väljaspool arvestust. See tähendab, et ühelegi medalile, diplomile või tiitlile ei pretendeeritud, kuid võimalik oli lasta ametlikul võistlusel ametlik tulemus.
Kuidas meie noortel läks? Juunioride seas tegi neiudest uue Eesti rekordi plokkvibulaskur Mariel Jäätma. Kadettide seas pidi vaid ühepunktise kaotusega seitsmenda koha vastu võtma Gerhard Grents. Noorte tüdrukute seas oli Helena Saks kuues ja viieteistkümne poisi seas tuli Karl-Kristjan Smitt neljandale kohale.
Arvukalt oli võistlejaid kõige pisemate ehk siis tidettide klassis. Medaliga läksid koju Kadri Lilienthal (hõbe), Marite Sommer ja Kerdo Tornius (mõlemad pronks). Tublilt võistlesid ja isiklikke rekordeid püstitasid ka Mark Tendal, Karl Kivilo, Lisell Jäätma, Triinu Lilienthal, Marleen Valdas, Kristi Ilves, Mari Kõrtsini, Saara Kuum ja Liina Edvand.
Kindlasti ei saa kirjutamata jätta Siim Aaveri suurepärasest FITA tulemusest. Siim üllatas mõnevõrra ennastki, lastes kõikidelt distantsidelt uued isiklikud rekordid ning kogusummaks tuli 1295 silma. Siiani kuulus kõigi aegade Eesti teine tulemus Jaan Lotile 1288 silmaga, rekord kuulub Siimu treenerile Raul Kivilole (1302). Selle saavutusega lisas äsja edukalt gümnaasiumi lõpetanud Siim oma senisele tippmargile koguni 60 silma. Eesti rekordist jääb lahutama veel 7 silma.

 

Siret Luik


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster