JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Pekingi olümpiamängudele pürgiv Anneli Preimann võitis Eesti meistrivõistlused  (Nädaline)



8. ja 9. märtsil toimusid Vana-Võidus Eesti sisemeistrivõistlused vibulaskmises. Laupäeval võistlesid noorteklasside laskurid, pühapäeval täiskasvanud. Vibuklubist Ilves astus kahel päeval tulejoonele 29 laskurit.

Eesti sise-MV peeti sel aastal neljas vibuklassis: sportvibu, plokkvibu, vaistuvibu ja pikkvibu. Finaalvõistlusele pääsesid ainult kvalifikatsiooniringide parimad.

Laupäeval võistlesid noorteklasside laskurid: tidetid, noored, kadetid, juuniorid. Nendes vanuserühmades pääsesid edasi iga arvestuse 8 paremat. Kuna sel talvel avas klubi lisaks Järvakandile noortegrupid ka Valtus ja Türil, siis oli see võistlus paljudele esimene.

Siiski võib öelda, et hoolimata väikesest võistlusnärvist said kõik ilusti hakkama ja lasti isegi paremaid tulemusi kui tavaliselt trennis. Tidettide sportvibu klassis oli võistlemas koguni 6 meie klubi laskurit. Kohad jagunesid: 2. Kadri Lilienthal, 3. Kristi Ilves, 4. Linda-Liis Laikoja, 5. Lisell Jäätma, 6. Triinu Lilienthal, 7. Marite Sommer. Ka mõlemad sportvibu tidetid poisid lasid enda kohta väga hea tulemuse: Kerdo Tornius 3. ja Karl Kivilo 5. Võistluse kõige noorem osaleja oli alles hiljuti 7aastaseks saanud Robin Jäätma. Ta sai vaistuvibude hulgas teise koha. Võitis Mark Tendal.

Noortest poistest tuli vaistuvibuga esimeseks Hardi Karlson, sportvibuga tulid Helena Saks viiendaks ja Karl-Kristjan Smitt kaheksandaks.

Kvalifikatsioonis kadettide seas õnnetule 9. kohale jäänud Gerhard Grents pääses siiski "tänu" ühe laskuri haigestumisele lõppvõistlusele. Vana-Võidus lasi ta korralikult ja tõusis kuuendaks (võrdne silmade arv 5. kohaga).

Ema vibuga rekord

Tõeliselt tubli tulemuse lasi aga juunioride klassi laskur Mariel Jäätma plokkvibuga. Sise-MV oli tema elu esimene Eesti meistrivõistlus. Õnnetuseks purunes 2 päeva enne võistlust tema enda vibu. Kuna täiskasvanud lasid alles pühapäeval, siis laenas oma vibu talle ema Maarika Jäätma. Kõige kiuste ja üllatuseks lasi Mariel võõra vibuga suurepärase tulemuse.

Eesti täiskasvanute rekordid 18 meetri distantsil olid enne seda võistlust 277 silma (30 noolt) ja 552 silma (60 noolt). Need kuulusid Maarika Jäätmale. Mariel lasi aga tulemuse 280 silma ja kokku 557 silma. Seega uuendas ta korraga mõlemat Eesti rekordit ja tuli ka Eesti meistriks.

Pühapäeval selgitati Eesti sisemeistrid 2008 täiskasvanute arvestuses. Lisaks eelringide 8 paremale (sportvibu puhul 16-le) laskurile anti võimalus ennast täiskasvanute seas proovile panna ka noorte ja tidettide klassi võitjatele ning kadettide ja juunioride klassi medaliomanikele.

Sportvibu naiste pingelises heitluses võitis olümpiakandidaat Anneli Preimann, kes oli ka kvalifikatsiooni põhjal liider ning kes lasi lõppvõistlusel välja 560 silma, milleni ei küündinud ka meeslaskurid. Ka hõbemedal tuli meile - 555 silmaga Eve Kivilole. Kolmas oli Katre Kröönström Tallinna Kalevist. Hetkel suurte koormustega treeniv ja mais toimuvaks Euroopa meistrivõistlustel olümpiakvalifikatsiooni turniiriks valmistuv Bessi Kasak saavutas 6. koha. Vibuklubi Ilves naiste lõplikud kohad: Külli Muromägi 9., Piret Luik 12., Tuuli Muromägi 13.

Otsustas viimane nool

Sportvibu meeste seas otsustati võit viimase noolega. Kogu võistlust juhtinud Vibuklubi Ilves liiget Taavi Ennemuisti võitis viimase seeriaga juunior Taavo Allik (Viljandi SK). Kolmanda koha teenis ilveslane Priit Viher. Esikolmiku laskureid eraldasid üksteisest vaid 2 silma. Tundub, et meeste osas hakkab juuniori võitmine juba traditsiooniks kujunema - ka eelmisel aastal võitis meeste seas parim juunior Siim Aaver. Sel aastal pidi Siim Aaver leppima 9. kohaga ja Aivo Agu 13. kohaga.

Plokkvibul naiste seas andis Maarika Jäätma endast parima, et mitte tütre varju jääda. Pühapäeval lahkus ta koos meistritiitliga ja uute Eesti rekorditega - 281 ja 562. Marieli nimele jäid siiski Eesti juunioride rekordid.

Meeste Eesti meistriks plokkvibul tuli pingelises heitluses Harri Köhler (Vana-Võidu VK). Võrdse tulemuse lasid välja kaks Ilvese meest - Margus Mardu ja Evert Ressar. Rohkemate kümnetega teenis teise koha Margus Mardu.

Täiskasvanute võitlus Eesti meistri tiitlitele oli pingeline. Seis ei olnud selge veel kuni viimase nooleni ja seda nii sport- kui ka plokkvibu klassis, nii naiste kui ka meeste seas. Tulejoonel pandi asjad siiski selleks aastaks paika ja võimalus taas sisemeistriks tulla on aasta pärast. Üldiselt läks meil hästi. Täiskasvanute sport- ja plokkvibu 12 medalist tulid 7 vibuklubisse Ilves.

Eelmisel nädalal sõitsid meie kolm olümpiakandidaati, Bessi Kasak, Anneli Preimann, Siret Luik, ja noor tulevikulootus Karl Kivilo koos treener Raul Kiviloga treenima Koreasse. Treeningud toimuvad Coach KIM Archery Schoolis.

 

Siret Luik


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster