JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vibusportlased võivad alaliidu lohakuse tõttu Pekingi olümpiast kõrvale jääda   (Nädaline)


Eesti vibulaskurid, kelle paremik treenib Järvakandis, võivad eemale jääda Pekingi olümpiamängudest vibuliidu otsustamatuse tõttu. Tänaseni ei ole kinnitatud koondisse pääsemise norme ega valitud koondisele peatreenerit.
Olümpianormi on võimalik täita kevadel toimuvatel EM-võistlustel. Eesti Vibuliidu juhatus pole aga vibulaskuritele teatanud, kes saavad nendel võistlustel osaleda. Neljapäeva õhtuks polnud ühtegi Eesti vibulaskurit võistlustele üles antud. Registreerimine lõppes eile.
"Klubid ja peatreener ei ole meile ettepanekuid teinud," vabandas Eesti Vibuliidu juhatuse esimees Mart Muhel neljapäeval. "Ma ei tea, millal EM-võistlusteks registreerimise aeg kukub. See on vist veebruari lõpus." Muheli sõnul võiksid EMile sõita Järvakandi vibuklubi Ilves laskurid Anneli Preimann, Bessi Kasak ja Siret Luik. Mullu aastase lepinguga koondise peatreenerina töötanud vibuklubi Ilves treener Raul Kivilo ütles, et tema leping lõppes 31. detsembril. "Kui mulle ettepanek tehakse, siis vaatan, millised on tingimused," lisas Raul Kivilo, kes sel aastal treeninud vaid oma klubi liikmeid osalemiseks nii EM-võistlustel kui ka olümpiamängudel.
"Olen püüdnud ennast 2008 hooajaks võimalikult hästi ette valmistada. Seda on raske teha, kui puudub informatsioon, milleks sa üldse valmistud," kirjutab viimased aastad täielikult olümpiale pühendunud Siret Luik vibufoorumis. Kuna klubidele pole alaliit ametlikku infot jaganud, on ta omal käel välja selgitanud, et viimane päev teatada oma osavõtust 12.-19. maini Prantsusmaal peetavatel EM-võistlustel oli 8. veebruar. "Koos registreerimisega tuleb tasuda ka 80 protsenti sealsetest kuludest (osavõtumaks, hotell, söök, transport). Kas mõnele laskurile või klubile on ametlikult teatatud, kes Euroopa MVle Eestit esindama sõidab? Meil ei ole ju kinnitatud 2008. aasta koondise normatiive, järelikult pole ka koondist ja peatreeneriga (Raul Kiviloga) lõppes leping eelmisel aastal. Sõidab sinna üldse keegi? Kes selle eest maksab?" küsib Siret Luik.
Eesti Vibuliit on saanud Eesti Olümpiakomiteelt (EOK) sportlaste olümpiaettevalmistuseks ja võistlustel käimiseks 275 000 krooni. "Kui vibuliit seda võimalust ei kasuta, võtame raha tagasi ja anname kas maadlejatele, dzuudole või ujumisele," ütles EOK peasekretär Toomas Tõnise, kes on kursis lahkhelidega Eesti Vibuliidus.
EOK-l ega klubidel pole võimalik ise EM-võistlusteks koondist registreerida, seda saab teha ainult Eesti Vibuliit.

 

Heino Laiapea


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster