JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Olümpiakandidaat Anneli Preimann püstitas Eesti rekordi ja Taavi Ennemuist jättis võidu koju   (Nädaline)


19. ja 20. jaanuaril peeti Järvakandis rahvusvahelise vibuvõistluse Järvakandi Ilves Cup Indoor 2008 finaalvõistlus. Eelringides osales 159 laskurit, aga finaali pääsesid vaid mõlema võistlusklassi 20 paremat. Võistlus oli väga pingeline ja Järvakandi gümnaasiumi võimlas oli õhus tunda elektrit. Kahepäevase finaalvõistluse jooksul jäi laskureid üha vähemaks ja vähemaks, kuni lõpuks jäid järele kõige tugevamate närvidega laskurid, kes olid suutnud oma vastaseid mitmes erinevas voorus võita.
Meil oli rõõmustamiseks põhjust juba laupäeval – Järvakandi vibuklubi Ilves liige olümpiakandidaat Anneli Preimann püstitas Eesti rekordi 18 m laskmises 288 silmaga (300 võimalikust). See oli sportvibulaskurite parim tulemus sel päeval. Ehk siis pisike Anneli suutis "ritta panna" ka kõik meesvõistlejad. Pühapäeval selgusid võitjad. Sportvibude arvestuses võitis Taavi Ennemuist, kes on küll Viljandist pärit, kuid alates eelmisest aastast elab ja treenib ta Järvakandis ning kuulub Ilvese klubisse. See on väga suur saavutus, sest tema seljataha jäid naaberriikide parimad – 2. Zane Berzina (Läti), 3. Per Bengtsson (Rootsi) ja 4. Aki Virtanen (Soome).
Plokkvibude osas oli tulemus üsna aimatav. Kogu Soome koondis oli kohal ja tagasi koju sõitsid nad just sellega, mille järele nad siia olid tulnud. Kaksikvõit läks Marko Järvenpääle ja Jari Haavistole, kolmas oli Vladas Šigauskas Leedust ja neljas Julija Oleksejenko Lätist. Meie Evert Ressar lõpetas tubli 8. kohaga. Vibuklubi Ilves korraldab seda võistlust juba viiendat aastat. Sel aastal otsustas klubi juhtkond anda korraldamise noorte kätesse. Olime Taavi Ennemuistiga nõus ja otsustasime, et kui seda juba teha, siis korralikult. Siiani on võistlus toimunud meie kitsukeses klubihoones, seekord rentisime gümnaasiumi võimla. Varem on osa võtnud 4 riigi laskurid, sel aastal oli neid juba 10 riigist. Senini on kasutusel olnud tavaline 18 meetri harjutus + olümpiaring, seekord võtsime malli suurtelt siseturniiridelt ja kasutasime palju põnevamat round robin ja Face 2 Face süsteemi.
Meil tuli Taaviga lahendada palju küsimusi: toitlustamine, majutus, vibumatid, võistluste logo, meened, võistlejatele piisava informatsiooni tagamine, kohtunikud, auhinnad, reklaam, sponsorid ja palju muud. Mõnel hetkel tundus küll, et see kõik käib meil üle jõu, kuid õnneks olid meil nõu ja jõuga abiks ka klubikaaslased ning treenerid Toomas ja Raul Kivilo, kes on korraldanud kümneid ja kümneid võistlusi. Suur tänu Järvakandi vallavalitsusele, kes meid korraldamisel toetas. Samuti Valtu Rehvikeskus, Kemet RV OÜ, Saku Õlletehas AS ja A2 Autowelt. Järvakandi klaasistuudios valmisid imeilusad klaasist karikad esikolmikutele.
Põhjust vibulaskuritele taas pöialt hoida on juba 26. ja 27. jaanuaril, sest siis võistlevad olümpiakandidaadid Bessi Kasak ja Anneli Preimann Nimesis Prantsusmaal. Seal toimub maailma suurim talvine siseturniir. Osavõtjaid on registreerunud üle tuhande.
Koju jääjad aga võistlevad Riias Balti sisemeistrivõistlustel.

 

Siret Luik


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster