JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Regiooni paremad vibulaskurid Järvakandis   (Nädaline)

 

Järvakandis peeti Ilves Cup Indoor finaalvõistlus, mille eelringides osales enam kui sada sportlast viiest riigist.
Võistlus oli eriline selle poolest, et erinevalt tavapärasest ei olnud seekord palju võistlusklasse, vaid lihtsalt sportvibu ja plokkvibu arvestus. Vahet ei tehtud ei vanusel ega sool, mis tõstis võistluste üldist tulemuste taset märgatavalt. Eelringid lasti klubides kohapeal ning tulemused saadeti võistluste korraldajatele. Harjutuseks oli 2×18 meetrit (30+30 noolt). Finaali kvalifitseerusid mõlemast grupist 18 tugevamat laskurit. Järvakandis võisteldi esimesel päeval harjutuses 2×18 meetrit. Pühapäevasesse olümpiaringi pääses laupäevaste tulemuste alusel ainult 16 täpsemat laskurit.
Esimesel päeval hoolitses silmapaistva tulemuse eest Siret Luik, kes võitis 2×18 meetrit tulemusega 567 silma. Võidu hinda tõstab see, et ühes nimekirjas võistlesid nii naised kui ka mehed. Laupäeval lastud 567 silma on sisemaailmameistrivõistluste A-normist 2 silma parem.
Esimese päeva paremuselt teise tulemuse lasi Taavi Ennemuist (566 silma) ja kolmanda tulemuse Priit Viher (554 silma). Plokkvibude arvestuses näitas kõrget klassi soomlane Marko Järvenpää 584 silmaga. Eestlaste tublim oli Evert Ressar, kes püstitas 572 silmaga uue Eesti rekordi. Kolmas tulemus kuulus Viljandi plokkarile Harri Köhlerile 566 silmaga.
Teise päeva olümpiaring tegi kiirelt selgeks, kes on kes. Laupäevaste tulemuste alusel lasti duelle - neli seeriat kolme noolega. Kaotajad langesid konkurentsist välja ning võitjad jätkasid võitlust karika nimel. Ehk siis juba pärast esimest matši jäi laskma vaid 8 laskurit, pärast teist aga ainult 4.
Nii jäigi lõpuks karikatele poolfinaali võistlema kaks paari - lätlane Ivo Lipste ja Siret Luik ning Eve Kivilo ja Priit Viher. Esimene paar lõpetas tulemusega 112:111, võitis Lipste. Teises paaris oli tulemus 112:110 ja võitis Kivilo.
Finaalis oli laskmine väga võrdne. Nii Kivilo kui ka Lipste lasid võrdselt - 109:109. Eeskirjade järgi tuli lasta lisanool. Siin oli lätlasel, kes lasi kümnesse, täpsem käsi ja Kivilo kaheksaga selle vastu ei saanud.
Kolmanda koha matšis võitis Siret Luik Priit Viherit tulemusega 114:108. Siret Luik on päris korralikus vormis, seda näitab ka nädal tagasi Prantsusmaal 130 naise seas saavutatud 17. koht, kuid kodus jäi võit seekord tulemata.
Autasustamisel tunnustasid kõik laskurid üksmeelselt meie regiooni parimaks lühimaa laskuriks Ivo Lipste Riiast. Plokkvibulaskuritel jagunesid kohad järgmiselt. Karika viis koju soomlane Marko Järvenpää, võites meie Ressarit 116:113. Kolmas koht läks Lätti, sest Kaspars Elarts võitis Köhlerit 112:111. Plokkide nimekirjas oli parima naisena kaheksas meie klubi Maarika Jäätma.

 

Toomas Kivilo

Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster