JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vibulaskeneiud: "Olümpiale tahame kõik koos minna!"  (SL Õhtuleht)


 
Eesti vibulaskjaid pole ammu nii pidulikult vastu võetud, kui eile Tallinna sadamas. Sõbrad, sugulased, klubikaaslased, alaliidu juhid – kokku umbes 30 inimest – tervitas Mehhikost juunioride MMilt saabunud koondist.

Põhjust rõõmustada oli eelkõige neidude esinemise üle - 15-aastane Liis Varik sai kadettide klassis 5. ja 17-aastane Anneli Preiman juunioridest 7. koha. Täiskasvanute EMil 9. kohaga üllatanud Bessi Kasak sai Mehhikos 13. koha.

"Kuigi oleme ka rivaalid, saame omavahel hästi läbi. Londoni olümpiale tahame kõik koos minna," ütles Varik. "Ilus unistus, aga võimalik," leidis treener Raul Kivilo.

KOHE NÄHA; ET MEHHIKOST TULNUD: Bessi Kasak (vasakul) ja Anneli Preiman kandsid vastuvõtul sombreerot, Liis Varik eelistas poseerida peakatteta.

Tiina Kõrtsini

Varik ja Preiman ei osanud kuidagi põhjendada, mis neid vibulaskmise juures paelub. "Lihtsalt meeldib," ütlesid mõlemad. "See on nagu osa elust," lisas Varik.

Liisi juhendab Viljandis ema Aune Varik, kellelt ta vibulaskmise tõdesid juba päris pisikesena õppis. "Esimest korda võtsin vibu kätte kolmeaastaselt. Viieaastaselt juba võistlesin ja tulin endast vanemate seas teiseks," rääkis Varik.

Kuigi Liis on Annelist ja Bessist kaks aastat noorem, tõmbab ta vibu vinna 36naelase jõuga, mis on kolm-neli naela rohkem kui rivaalidel. "Selleks peab ka jõusaali tihti külastama," muigas neiu.

Eestlannad särasid alles play-off’is, sest eelvõistlusel sai Varik 26. ja Preimann 43. koha. Järgnenud duell-laskmistes alistasid nad järjest tugevaid vastaseid. "Eelvõistlustel pole vaja kõike välja panna. Sellest sõltub ainult, millise vastase endale saad," sõnas Preimann. "Aga meil on nii palju võrdseid, et suurt vahet pole."

Et Preimann edestas treeningu- ja eakaaslast Kasakut, polnud tema sõnul omaette eesmärk. "Tähtsam oli koht kümne hulgas kui Bessi võitmine," sõnas ta.

Ka Kivilo rõhutas neidude enesekindlat esinemist play-off’is. "Natuke on see ka loterii, sest 12 noolega duellil esineb ootamatusi rohkem. Näiteks meeste Euroopa meistriks tulnud rootslane Pettersson oli eelvõistlustel üsna taga. Kuid Liisi ja Anneli kõrge koht polnud mulle üllatus. Bessi tegi oma parima võistluse juba EMil ära," rääkis Kivilo.

Nägid Mehhiko kultuuri

"Kõige rohkem üllatas meid tohutu palavus. Mehhiko on ikkagi põhjapoolkeral – poleks uskunud, et oktoobris on varjus 35 kraadi sooja," ütles treener Raul Kivilo. "Pärast enam nii hull ei tundunud, harjusime lihtsalt ära."

Vibukoondis käis ka vaatamas maiade püramiide kuulsas Chichen Itxas ning tutvus Mehhiko kultuuriga. "Nägime, et see maa on ikka hoopis teistmoodi kui mõni Euroopa riik," sõnas Kivilo. "Oli hea, et saime enne võistlusi pisut ringi vaadata, võttis pinged maha." Võistluspaik Merida asub küll mere ääres, ent Eesti koondise majutuspaik polnud rannikul. "Ujusime ainult basseinis, merre ei saanudki," rääkisid vibuneiud.

 

Ants Põldoja

 


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster