JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vibuvõistlusel Järvakandi Känd lasti isiklikke rekordeid  (Nädaline)
 


Juba aastaid peetakse Järvakandis kesksuvel võistlus Järvakandi Känd. Võistlusele nime andnud auhinna puhul on tegu loodusliku kännuga, kuhu võistluse võitja, tänavu 70 meetri distantsi võitja, saab lasta omanimelise noole ning viib rändauhinna aastaks oma kodu kaunistama. Rändauhinnale võistlevad vaid olümpiavibu laskjad.

Tänavu hiilgasid aga just plokkvibu laskjad. Nende divisjonivõitja Margus Mardu lasi harjutuses FITA-1 Eesti tasemega arvestades väga hea tulemuse - isikliku rekordi 1301 silma.

1300 silma on erakordne, sest seda on Eestis suutnud lasta vaid kolm meest - meestest plokkvibuga Enno Mõts ja Margus Mardu, olümpiavibuga Raul Kivilo ning naistest ainukesena Kersti Veer.

1300 silma on ka septembris Ateenas toimuvate Euroopa meistrivõistluste A-norm plokkvibus meestele.

Naiste plokid võitis Kaidi Mõts 1198 silmaga, mis on tema isiklik rekord.

Olümpiavibude divisjonis meestele võitis Raul Kivilo hooaja tipptulemusega Eestis 1248 silma - kaks silma vähem, kui Ateena EMi A-norm. Teine koht kuulus tänavu juba korduvalt üllatanud juuniorile Priit Viherile isikliku tippmargiga 1218 silma. Kolmas oli lätlane Zigmars Mucieneks 1172 silmaga.

70 meetri distantsi, seega ka rändauhinna võitis Priit Viher 309 silmaga, Raul Kivilo lasi 308 silma ja ülalmainitud lätlane 306 silma.

Naiste klassis võitis harjutuse FITA-1 Eve Kivilo hooaja tipptulemuse 1238 silmaga. Ka Evel jäi A-normist puudu vaid kaks silma. Teine oli juunior Bessi Kasak 1211 silmaga.

Tähelepanuväärne on see, et noorsportlane lasi üle 1200 silma sellel hooajal juba kolmas kord. Bessile kuulus ka rändauhind 70 meetri pealt, mille võitis tulemusega 294 silma. Eve Kivilo oli teine tulemusega 289 silma ja Anneli Preimann kolmas 276 silmaga. Anneli võitis kolmanda koha ka koondharjutuses 1182 silmaga, see tulemus on enam kui 50 silma parem võistleja tippmargist.

Võistlesid ka kadetid (noorte FITAs) ja selle harjutuse võitis poiste arvestuses Kaspar Minn 970 silmaga. Neidude klassis võitis Liis Anni, kes tegi taas kord suurtulemuse ja lasi noorte FITAs 1194 silma. Teatades lehes tema eelmisest rekordisünnist (1125 silma), julgesin kahelda, kas noor laskur suudab saavutada oma eesmärgi 1200 silma noorte FITAs, millega oleks täis Mehhiko MMi kvalifikatsiooninorm. Teiste sõnadega - saavutab õiguse võistelda kadettide maailmameistrivõistlustel. Viimane võistlus aga näitas, et miski pole võimatu. Tema tulemus on seda hinnatavam, et Liis kuulub alles noorteklassi laskurite sekka ja kadetiks vanuse järgi saab ta alles 2007. aastal.

1.-2. juulil lendavad Järvakandis taas kord nooled. Spordiselts Kalev paneb sportlastele medalid ja auhinnad välja kuues vanuserühmas.

 

Toomas Kivilo

 


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster