JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Kõige visamad!  (Nädaline)

Mõte – viia läbi võistlus „Visa Hing“ – tuli vibuklubi Ilves rahval 2002. aastal. Sooviks oli panna vibulaskurid silmitsi analoogiliste pingutustega nagu triatlonlased oma võistlustel. Otseselt ei ole alad muidugi võrreldavad, kuid võistluste kestvus 10-12 tundi ja selle ajaga tehtav töö ehk sportlaste poolt talutav staatiline ja dünaamiline koormus on tähelepanuväärsed. Samas ei ole kellelgi kohustust ületada nn finišijoont iga hinna eest ja läbi lasta täies mahus harjutus FITA-2, mida rahvusvahelistel võistlustel lastakse tavaliselt neli päeva.. Tagant tõukavad vaid sportlase enesehinnang ja juhendi punkt , mis lubab rändauhinna omanikuks saada vaid harjutuse FITA-2 lõpetanud laskuril.

Tänavust „Visas Hinges“ tegid kaasa 30 vibulaskurit, kes Järvakandis 28. juuni hommikul kell 9 maratonlaskmise stardijoonele asusid. Nende hulgas põhiosa Järvakandi Ilvesest, 4 lätlast ja mõned laskurid teistest Eesti vibuklubidest. Et tegu ei olnud lihtsalt harjutuse läbilaskmisega, seda tõestavad nii meeste kui ka naiste esimeses FITA ringis saavutatud hooaja parimad tulemused: Katrin Froš 1181 silma ja Raul Kivilo 1253 silma.

Võistlus jätkus pärastlõunal tugeva tuulega, mis pani sportlaste tahtejõu eriti proovile. Õhtul kella kaheksaks, so 11 tundi pärast startimist, olid siiski võitjad selgunud. Naistest oli järjestus järgmine: Katrin Froš (Pärnu Meelis) 2289 silma, Siret Luik (Järvakandi Ilves) 2010, Liga Zommere (Riia Amazone) 1966. Mehed: Raul Kivilo (Järvakandi Ilves) 2457 silma, Aivo Agu (Järvakandi Ilves) 2230, Eduard Lapsinš (Riia Amazone) 2206. Rändauhinnad said esikoha võitjad aastaks oma valdusse. Blokkvibudest laskuritest kordas möödunud aasta võitu Martin Herem (Järvakandi Ilves) 2247 silmaga.

Noored võistlesid 4*30 m laskmises. Ilveslastest võtsid võidud poistest Aso Licht 642 silmaga ja tüdrukutest Ingrid Kirs 523 silmaga. Võistluse katkestas ainult 3 sportlast, aga seda mitte suutmatusest lõpuni võidelda, vaid objektiivsetel põhjustel. Võistlus meeldis väga kõigile osavõtjatele oma uudsuse ja erilisuse poolest. Järgmised võistlused Ilvese koduväljakul Järvakandis toimuvad juba 7. – 8. juulil nn „Suveõhtu FITAl“.

 

Toomas Kivilo


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster