JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Järvakandis toimus vibupäev   (Olümpialeht)

31. juulil peeti Järvakandis vibuspordi propageerimiseks vibupäev. Varakevadel kohtusid Eesti Vibuliidu esindajad EOK presidendi Tiit Nuudiga ning arutasime vibuspordi hetkeseisu ja võimalikke arenguid. Kohtumiselt jäi kõlama mõte: seda ala, kes suudab ennast ise aidata, toetavad ka teised, kaasa arvatud olümpiakomitee. Veel soovitas Nuudi tööd teha ja õppida enda harrastust müüma. Tol korral leppisime kokku kohtumise Järvakandis, kus Vibuklubi Ilves viiks läbi näitliku spordipäeva, mis oleks  tihedalt seotud vibulaskmisega.
Mõte sai teoks. 31. juulil toimunud spordipäevale olid kutsutud vibuklubi sõbrad ja inimesed, kelle hoiak vibusporti on positiivne. Spordipäeva programmis osales palju auväärseid külalisi eesotsas Tiit Nuudiga, vibusportlasi ja kohaliku alevi elanikke, sõprusklubi Riiast koos klubi toetajate ja laskuritega. Usun, et ei eksi, kui pakun osavõtjaskonna arvuks 100.
"Vibutada" said kõik, kes soovisid. Lühikursus, kus esmakordselt hoiti käes nn indiaanivibu või täpsemalt sõnastatuna vaistulaskmisvibu, maakeeli kadakast väänatud karjapoisivibu, suurt tulemust ei andnud. Seega said kõik osalejad arvestada vaid lapsepõlves omandatud kogemustega.
Üritusel põnevamaid osi oli metsas erinevatelt distantsidelt looma kujude pihta laskmine. Meelde jäid momendid, kus meie spordijuhid Tiit Nuudi ja Henn Vallimäe karikast kõige napimalt ilma jäid.
Päev läbi oli avatud nn lahtine matt, kus 20 meetrilt võisid lasta FITA märklehte kõik soovijad, arvesse võeti vaid parima summa ülelaskmist. Seda võistlust juhtis mitu tundi Peeter Maspanov ja tundus, et eriauhind lähebki Rakverre, kuid pimeduse eel suutis Maspanovi tulemust parandada Avo Pruus. Lõpliku punkti pani aga 28 silmaga 30-st Urmas Lindmann.
Vibuspordis end kodus tundvatele sportlastele oli päeva jooksul avatud kuus erinevat laskerada, kus pealtvaatajate silme all lasti loomakujude pihta 90, 70, 50 ja 30 meetrilt. Iga raja võitjale oli autasuks karikas.
Pika päeva jooksul tekkis mitmeid asjalikke vestlusringe, kus olid teemadeks spordielu Järvakandis, vibuklubi Ilvese olelusvõitlus, vibulaskmise võimalikud arengud Eestis, sport maakonnas, spordirajatised Järvakandis jne.
Üritust toetasid Saku Õlletehas, Paulig Baltic, Eesti Olümpiakomitee, Kemet RV ja Järvakandi keskkool.

Toomas Kivilo
EOK Liige

 

Vaata pilte ürituselt

[kliki pildi peal, siis näed suurelt]

EOK president Tiit Nuudile ei jätku paljast teadmisest, et vibulaskmine on olümpiaala, tema proovib ise järele, millega on tegemist. Ilvese klubi järjekordne üritus - Järvakandi Originaal 1999. Auhinna saajad on rahva ette kutsutud. GP auhinnalaud. Sponsor - Saku õlletehas.


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster